Головні причини, чому крем для обличчя не працює на всі 100%

Купити гарний, ефективний крем сьогодні – не велика проблема. Проблемою може стати те, що очікування й реальність аж ніяк не збігаються. Чому так відбувається? Й що можна зробити, аби крем працював так, як було заявлено розробником формули?

Є декілька причин, чому професійний препарат, який нещодавно був куплений, не спрацьовує на 100%. Всі вони пов’язані виключно з нашими діями, а вірніше, з нашими неправильними діями. Адже використовуючи навіть такі мегапрості, але ефективні, креми від професійного бренду Янсен, потрібно розуміти не тільки те, що їх слід наносити по масажних лініях, але й ще дещо. Розказуємо про нюанси, про які не пишуть виробники в інструкціях, але про які знають всі професіонали.

Топ-5 неправильних дій

Хто б міг подумати, що наші неправильні звички/дії можуть вплинути на ефективність найдорожчих формул, але так воно й є. Ось наш чекліст найпоширеніших помилок:

Ми не очищуємо шкіру перед нанесенням крему правильними препаратами. Всі знають, що засоби для догляду стандартно наносять двічі на добу: вранці та перед сном. Й в обох випадках це неможливо зробити, не очистивши шкіру. Але засоби для цього мають бути правильними, тобто такими, що не будуть пересушувати шкіру, а навпаки, пом’якшать її й посприяють кращій роботі головного догляду. Щоб ефект був найкращим після них, рекомендується в якості щоденних очищувальних препаратів використовувати гелі з AHA-кислотами, й декілька разів на тиждень замінювати їх домашніми пілінгами, скрабами й очищувальними масками.

Лягаємо спати одразу після того, як нанесли препарат. Це найбільша помилка, яку багато хто робить, навіть не замислюючись про шкоду. Швиденько вмились й так же швиденько застрибнули в ліжко, адже день був важкий, хочеться спати, а завтра рано вставати… Знайомо? Так от, це дуже погана звичка, тому що препарат, який був нанесений, не встиг проникнути вглиб дерми, адже був стертий об подушку. Косметологи радять завжди ритуал вечірнього догляду намагатися проводити за годину-дві до сну, ну, мінімум за півгодини.

Наносимо занадто багато крему. Якщо у вас склалася думка, що чим більше, тим краще, то це помилка. Користі для клітин шкіри від надлишку крему жодного, а дорогий препарат через такі дії дуже швидко скінчиться. Професійні косметологи радять дотримуватися універсального правила «однієї краплі»: наносити на обличчя одну краплю/горошину косметичного засобу, рівномірно розподіляючи її по епідермісу. Так можна домогтися того, що шар крему буде тонким, епідерміс буде дихати, й активних речовин формули буде досить для позитивного впливу на клітини дерми.

Не миємо руки перед доглядом. Неважливо будете ви вмивати обличчя чи наносити інший косметичний засіб – руки мають бути чистими! Мікроби на шкірі є завжди, й їх не слід переносити на шкіру обличчя, особливо, якщо вона страждає на акне.

Не користуєтесь спеціальною лопаточкою для нанесення. Лізти в баночку з косметичним засобом навіть чисто вимитими руками не гігієнічно! Ризик занести мікроби в ємність присутній завжди, тому щоб уникнути забруднення формули улюбленого крему, користуйтесь спеціальними лопаточками та будьте здорові й красиві!

Як можна побачити, ці причини, ну, дуже прості, але саме в них «ховається диявол». Тому беремо на замітку й змінюємося. Ну, й звісно, користуємось правильними професійними препаратами!