Помпа для бутильованої води — що це?

Помпа для води знайшла свою популярність завдяки своїй надійності, функціональності та простоті використання. Завдяки їй, ви без зусиль зможете отримати воду з пляшки будь-якого обсягу, в тому числі й 19 літрової.

Помпа для води являє собою пластикову насадку на бутель, яка є своєрідним насосом, що дозволяє качати воду простими натисканнями. Принцип роботи досить простий, а пристрій механізму розрахований на тривале інтенсивне використання.

Всі матеріали, використовувані при виготовленні помпи зроблені зі спеціальних матеріалів, які виключають нанесення шкоди здоров’ю людини, що виключає можливість попадання токсинів у воду.

Види помп для води

На сьогодні існує безліч видів помп для води, які відрізняються один від одного принципом роботи, ціною і виробником. Прогрес не стоїть на місці навіть в цьому напрямку, тому за принципом роботи механізму можна виділити наступні помпи: механічні, електричні, помпи-підставки, помпи-чайні столики.

Найпопулярнішими з них є механічні, які вважаються найбільш бюджетними, зручними та довговічними. Тому саме вони стають рішенням для будинку, офісу, школи, університету, дитячого садка і навіть для відпочинку на природі. Попри те, що багато хто віддає перевагу саме ручній помпі, дізнайтесь, чим вони відрізняються.

Механічна помпа

Механічна помпа — один з найпопулярніших видів ручних насосів для вилучення води з пляшки. Незважаючи на примітивність пристрої, вона є зручним і надійним рішенням. Принцип роботи досить елементарний, такий же, як і у ручного насоса. Під верхнім пластиковим ковпаком знаходиться гофрований циліндр з м’якого поліетилену з двома клапанами, а всередині нього пружина. При натисканні на кнопку ви здавлюєте циліндр, повітря їх нього потрапляє в бутель створюючи надлишковий тиск, і вода починає витікати. Коли ви відпускаєте кнопку помпи пружина повертає циліндр в початковий стан, при цьому клапан не дозволяє забирати повітря назад з пляшки, а набирає його через інший клапан. Таким чином основна відмінність механічних помп в розмірі даного циліндра, а значить і в розмірі всієї помпи. Чим більше циліндр, тим більше помпа, тим більше кількість води, яке виллється з бутля при одному натисканні.

Електрична помпа

Електрична помпа (автоматична) являє собою своєрідний аналог кулера для води, але відрізняється від нього вартістю і габаритами. Така помпа, як правило, працює від батарейок або від електричної мережі, а викачування води відбувається шляхом легкого натискання на кнопку. Також, як і механічна, вона не доставляє незручностей при експлуатації й під час обслуговування, однак попередньо рекомендується ознайомитися з інструкцією.

Такий варіант стане ідеальним рішенням, якщо ви не маєте можливості придбати кулер через його вартість або габарити, але готові заплатити трохи більше механічного аналога і підключити помпу до мережі.