До уваги громадян, що від’їжджають! Лайфхак для туриста. Частина II

Це друга частина безцінних порад від директора «ЕvеRесT», великої туристичної компанії з Києва. Навіть у нинішні непрості дні нестабільного курсу і настільки ж нестабільної економіки компанія «ЕvеRесT» робить максимальну ставку на недорогу вартість путівок. Вони бережуть гроші своїх клієнтів, пропонуючи відпочинок за кордоном за цінами минулих років. Сергій Глінвський збирає і колекціонує безцінний практичний досвід своїх клієнтів, як економити гроші, як берегти здоров’я, як убезпечити себе в поїздці.

А якщо ви не хочете економити на эмоції — то замовте букет квітів у квітковій крамниці «Чайна Роза«. Це неперевершена якість!

Ми вже ділилися порадами з колекції Сергія Глінвського, які стосувалися основних моментів у поїздці: фінансів, здоров’я, документів. А сьогодні вам буде цікаво дізнатися, як наші туристи придумують різні нестандартні ідеї зробити свій відпочинок зручним і практичним.

Резервуємо місця на транспорт і бронюємо готель

В інтернеті краще не реєструватися на сайтах бронювання готелів і покупки квитків. Відстеження відвідувань на сайтах бронювання може збільшити ціну вашого бронювання, тому що ви проявили повторну зацікавленість

При бронюванні двох місць на авіапереліт, якщо є можливість, замовляйте одне місце біля вікна і друге місце в проході. Тоді в разі відсутності пасажира посередині, цілий ряд буде ваш, а якщо пасажир буде, то ви зможете завжди з ним домовитися обмінятись, щоб пересісти до вашого супутника.

Є можливість покупки авіаквитків дешевше — по вівторках після 3 годин дня. Саме тоді великі авіаційні компанії роблять дискаунт для конкуренції з лоукостами.

Багаж

Зарядки і навушники ідеально зберігаються в жорстких футлярах для окулярів. А щоб дроти не перекручувалися і не ламалися, надіньте на них пружину від кулькової ручки.

Аби уникнути ситуації у валізі «…мило і мочалка втекли від мене…» — скористайтесь несесером або косметичкою на застібці.

Шапочка для душа може прикривати взуттєві підошви, це зручно для перевезення взуття в валізі з іншими речами.

Коробочка від драже Tic Tac ідеально збереже шпильки і заколки, а таблетниця — кільця, кулони, сережки та інші прикраси.

Скатаний одяг, на відміну від складеного, займає набагато менше місця у валізах.

Ви будете на зустрічі в ідеальній, не зім’ятій сорочці, якщо перекласти її цигарковим папером у валізі, а в середину комірця помістіть згорнутий поясний ремінь. Піджак, складений навиворіт, також не зімнеться і не забрудниться.

Використовуйте пакети вакуумного типу, що зменшують розміри ручного багажу. Та й взагалі, всі речі, упаковані в невеликий ручний багаж, можно взяти в салон літака. Адже про загублений багаж в авіаперельотах вже можна складати легенди.
Якщо на вашому багажі буде спеціальний знак «крихкий предмет» (як правило, у вигляді келиха), то це змусить персонал терміналу обходитися з вашими речами дбайливіше, такі валізи розміщують поверх інших речей, і вони першими потраплять на стрічку отримання багажу. Таким чином, економимо час і не чекаємо довго видачу багажу.

Огляд речей в аеропорту може бути максимально прискорено вашими ж зусиллями. Зберіть усі свої дрібні коштовні речі (телефон, ключі, портмоне і т. ін.) — в окремий пакет або сумку. На транспортну стрічку тоді можна буде окремо не викладати ці речі, тим самим зберігаємо час.

В аеропорту

Перша вбиральня, яка вам зустрілася при виході з терміналу в аеропорту, — завжди найпопулярніша – черги до неї найбільш переповнені. Знайдіть іншу, не втрачайте час.

Банкомати в аеропорту пропонують вигідніший курс порівняно з обмінними пунктами.

Якщо в аеропорту у вас є з собою подовжувач, то значно покращиться ваша карма. Тому що ви станете справжнім рятівником для всіх, кому одночасно знадобиться єдина доступна, поруч розташована розетка.

У літаку

Смартфон в режимі «авіарежим» збереже довше заряд батареї.

Для тих, хто чутливий до турбулентності, кого може заколисати, краще всього підійдуть місця біля крил літака.

Відразу після вирівнювання траєкторії літака і за 15-20 хв до посадки скористайтесь вбиральнею, якщо необхідно. Це не поїзд – багато авіаційних компаній забороняють створення черг у вбиральні в проході літака.

В готелі

USB-гніздо на телевізорі у кімнаті готелю може допомогти вам як зарядний пристрій. А на рецепції готелю часто можна отримати будь-зарядний пристрій для мобілок. Це «фонд» зарядок, що забули попередні гості.

Впевнені, що всі практичні поради від компанії «ЕvеRесT» вам будуть максимально корисні. Веселого і недорогого відпочинку вам, гарного настрою та незабутніх вражень!

Олександр